Följ oss på Facebook

🌻 ÅRETS STORA FÄLTVANDRING I NÄRKE 🌻 Välkomna hälsar Fröodlarna och Spannmålsodlarna

6

Vi ser och hör just nu om detta i Sverige också. Tvätta alltid sprutan med relevant tvättmedel före körning i raps. Tvätta med ”huvudet”, vart kan substanser ”fastna”? Plocka isär - titta i filter och rampfilter, även i tanken. Lita aldrig på det automatiska diskprogrammet.

6

I förrgår besökte vi samtliga försök i Östergötland ihop med Agneta Sundgren, jordbruksverkets expert på ogräs. Vi besökte sortförsök, tillväxtregleringsförsök (kommer att strykas) och ogräsförsök. Effekterna efter vintern är intressanta, men vi har också flera försök som är kraftigt påverkade av regn och väta under hösten och vintern. Vinterskador syns i flera sortförsök men också hur ogräs har orsakat utvintring i obehandlat led i ogräsförsök. Ytterligare en observation var frostskador på bladen i fält som inte fått helt täckande snötäcke under förra veckans kraftiga bakslag med snöfall och blåst. Symptomen var kraftigare tidigare under veckan, förmodligen ”växer” det bort ganska snabbt när nya blad utvecklas.

48

Idag hade Södra Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare fältvandring hos Simon och Josefin Lövdahl i Fridlevstad. På gården finns en intressant sortdemonstration med sorter från Limagrain sått med Väderstad Tempo. Deltog gjorde även Corteva och Yara. Fin raps i Blekinge strax söder om det beryktade snötäcket. Styrelseledamoten Hugo Olofsson flaggade upp för Rapsmästardagen den 25:e April på Hwiderup.

24

Välkomna på veckans VR-fältvandring i Rapsmästarfältet. Följ med ut på en 360-upplevelse när det våras för höstrapsen på Hviderup. Visas bäst på datorn eller i Youtube-appen på mobilen. ☀️🤩☀️ youtube.com/watch?v=tLaveUsmorA

18
chevron-down